Tudástár

A Klímaválasz projekt keretében létrejött szakmai tartalmak közt böngészhet ezen az oldalon. Felhívjuk a figyelmet, hogy a tartalmak nem a tréning felépítése és logikája szerint vannak a honlapon megjelenítve, és a trénerek iránymutatása ill. a szakértői előadók kiegészítő magyarázatai nélkül nem szerezhető meg ezek alapján az a tudás, amit a tréning résztvevők megkaptak. Bármelyik tartalommal kapcsolatosan bővebb információ kérhető a telepules@energiaklub.hu e-mail címen.

Video-előadások
A video-előadások különböző, adaptációval kapcsolatos témákat dolgoznak föl elismert szakértők által bemutatva.

Kommunikációs és információs filmek a települési szintű alkalmazkodásról
A kisfilmek jól összefoglalják a projekt szakmai tartalmát, illetve vizuális eszközökkel bemutatják az adaptációval kapcsolatos legfontosabb fogalmakat és megoldási lehetőségeket.

A Klímaválasz projekt záró konferencia előadásai
 A Megújuló Települések konferencián, mely a projekt záró eseménye volt, számos hasznos előadás elhangzott, pl. a Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Adatbázis gyakorlati hasznosíthatóságáról vagy települési jó gyakorlatokról.

A tréning további anyagai
A tréning előadásainak anyagai prezi.com formátumban.

Települési időjárási napló módszertan – A helyi szintű éghajlatváltozás nyomon követésére
LETÖLTÉS

Alkalmazkodás a klímaváltozáshoz egy példa településen – A Climate-KIC hallgatóinak projekt munkája a Klímaválasz tréning résztvevői számára
LETÖLTÉS

További hasznos információk:

Európai Klíma-információs Portál: http://www.clipc.eu/

Európai Klíma-adaptációs Platform: http://climate-adapt.eea.europa.eu/

Angol nyelvű, részletes útmutató önkormányzatok számára a helyi adaptációs tervek elkészítéséhez.

A Polgármesterek Szövetségének (Covenant of Mayors) ajánlásai az adaptációhoz: http://mayors-adapt.eu/materials/technical-support/

A Magyar EU Elnökség kezdeményezésére és koordinációjával, valamint számos európai ország és város közreműködésével 2011-ben elkészült a Klímabarát Városok című kézikönyv, amely a városok klímaváltozás elleni küzdelméhez kíván az európai tudásbázis szélesítésével hozzájárulni.

A kézikönyvet a Klímaválasz projekt szakértői csapata ajánlja figyelmükbe addig is, míg a projekt tananyagai a legaktuálisabb információkkal és gyakorlati tudnivalókkal el nem készülnek.