Megkezdődtek a Klímaválasz tréningek!

Helyi adaptációs ismereti képzés első sorban önkormányzati döntéshozóknak és szakembereknek. A tanulmányutak sajtónyilvánosak!

Budapesten és Kaposváron indult el január második hetében az első két turnus, melyet további 5 követ még országszerte. A tréningek célja, hogy a résztvevők (összesen kb. 140 fő) ismerjék meg az éghajlatváltozás legfontosabb folyamatait és várható következményeit, valamint azokat az eszközöket és jó gyakorlatokat, amelyek segítségével lehetőségük lesz saját környezetükben minél jobban felkészülni (sérülékenységet felmérni) és kezelni az éghajlatváltozás helyi hatásait (ellenálló-képesség fokozása).

Az első két csoport nagy lelkesedéssel kezde meg a tanulást és pozitív visszajelzésekkel erősítette meg a trénerek és szakmai előadók tevékenységét.

 A tréningek résztvevői különböző helyszíneken a hazai jó példákat fél napos tanulmányút keretében látogatják meg, melyek sajtónyilvánosak.

A további időpontok (13-17 óra közt) és tervezett helyszínek: 

Január 28. Hajdúnánás, Hernádszentandrás

Január 30. Balatonfüred, Veszprém

Február 4. Budapest, XIII. és XIX. kerület

Február 6. Szekszárd, Alsómocsolád, Bodri birtok

Február 11. Szolnok, Újszilvás, Veresegyház

Érdeklődés esetén részletes sajtómeghívót is küldünk, erre vonatkozó igényét kérjük jelezze a pej@energiaklub.hu e-mail címen.